Verwijderen van Timemachine back ups

Afgelopen week had ik wat problemen met mijn Timemachine.

Zoals je misschien wel weet; als je je Timemachine back up gebruikt – gaat hij de ‘aangeboden ruimte helemaal gebruiken en als er geen ruimte meer is – wordt het oudste eerst verwijdert’.

Dat had ik dus ook met mijn iMac. Timemachine was al vol (wist ik niet) en toen kwam mijn MacBook Air erbij. Die aangesloten op Timemachine……, maar er kwam maar geen goede back up.

Afgelopen week dus even uitgezocht; omdat de iMac de ruimte al had opgemaakt – kreeg de MacBook Air nooit de mogelijkheid om ook aan zijn back up te beginnen!

DUS; oude back ups van de iMac verwijderen……! Maar hoe doe je dat?

  • Rechtsboven klik je op je Timemachine symbool
  • Klik op ‘Activeer Timemachine’ – nu duurt het even en je krijgt je BackUps in beeld (grafisch)
  • Ga in rechtbalkje naar je OUDSTE back up
  • je ziet Finder in beeld staan – klik in linkerbalk, bij Apparaten, op je Computer
  • boven zie je een tandwiel staan – druk daarop
  • en nu ‘Verwijder Reservekopie’

     VerwijderReservekopie


Reacties

Verwijderen van Timemachine back ups — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *