Volle scherm – je balk/dock kwijt?

Een kleine probleem die ik al bij twee nieuwe gebruikers ben tegengekomen..!
Weet jij ook nog niet van het bestaan van programma’s/Apps die in vol beeld zichtbaar zetten…., maar daarmee ook je balken laat verdwijnen; dan kun je het beste even dit gaan uitproberen. En mocht het je dan ‘per ongeluk’ gebeuren; weet je direct wat je moet doen!

Ik heb nu dus al twee gebruikers gehad – die blijkbaar het ‘volle scherm’ van Safari hadden aangezet en mij toen gingen bellen; want de bovenste en onderste balk (= dock) waren verdwenen!

Je heb nu Safari geopend; kijk eens helemaal rechts bovenaan; daar zie je twee pijlen elk een kant aanwijzen. Druk die nu maar eens in met je cursor. 
Nu zie je dat Safari je hele beeld gaat vullen en je bent je balken kwijtgeraakt!

Sommige mensen vinden dit heerlijk werken; is het niet met Safari, dan misschien wel met Pages – als je volop met schrijven bezig bent.

Vind je dit ook lekker werken – dan is er niets op tegen om het zo te laten.

Heb je iets nodig in de bovenste balk – druk dan de cursor tegen de top van je beeldscherm aan  => die balk kom dan tevoorschijn.
Dit geldt ook voor de onderste balk (dock) – ga met de cursor helemaal naar de onderkant van je scherm  EN doe dan nogmaals de beweging naar onderkant van je scherm => je dock komt tevoorschijn.

Wil je dit helemaal niet hebben – zo’n volle scherm – druk dan gewoon op ‘esc’  => links boven op je toetsenbord (de escape button) en je volle scherm wordt weer opgeheven!

Maar mocht je dus een keer je dock kwijt zijn – denk er dan aan dat de ‘esc’ je waarschijnlijk kan helpen!

 

VolScherm


Reacties

Volle scherm – je balk/dock kwijt? — 10 reacties

 1. Bij safari mis ik de dock en de bovenste balk. Beeldscherm staat echter niet in het grote scherm.
  Als ik safari sluit komen Dock en Balk weer terug.

 2. Goedendag! Ik heb hetzelfde probleem… Echter als ik op “esc” druk wordt mijn beeld verkleint, zo was ie voorheen niet. Ik had gewoon een gevuld beeldscherm mèt de bewuste balk (rood, geel, groene “stippen”, tijd, enz.). Hoe krijg ik dit terug?

 3. Ik heb ongeveer hetzelfde en dan bij E-Mail. Daar is mijn Dock verdwenen en de bovenste
  knoppenbalk en ook de stippen.
  Bij Safari is het er wel. Als ik op esc. druk wordt mijn beeld ook kleiner.
  Ik vind dit heel erg vervelend en hoe krijg ik het terug?

 4. ik heb mijn beeld niet op het volle scherm staan maar toch als ik firefox open ben ik zowel mijn bovenste als onderste balk kwijt! wat moet ik doen om deze weer terug te krijgen?

 5. gewoon ‘esc’ drukken zodat uw beeld kleiner wordt en daarna je beeld manueel uitrekken aan 1 van de hoeken tot het gewenst formaat 😉

  • Hoi Yvan, thanks. je schreef dit bericht al in 2016 en nu 1018 had ik het een keer nodig.
   Wellicht handig als Mac de functie aanpast zodat je via weergave de knoppenbalk weer actief kan maken:)
   Groeten, Frits

 6. Sinds gisteren zie ik na opstarten mac mijn dock niet goed meer. Er zijn maar 5 icoontjes zichtbaar. Kan wel alles goed gebruiken. Hoe kan dat? Hoe krijg ik weer alles te zien?

 7. Ik ben mijn dock balk regelmatig kwijt op mijn ipad; dan weer weg, dan is hij er weer en dan is hij er weer maar niet in hat midden maar naar links onder in het scherm. Dit is de situatie na een update. Heeft iemand suggesties?

  • Op een iPad is dat nu heel gewoon. Behoord bij iOS11.
   Vinger in het midden van beneden een beetje omhoog en de balk komt weer in beeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *