Screen recorder op je Mac

Zo nu en dan is het makkelijk om iets met beeld te laten zien – in plaats van alleen maar te typen, zoals in een email of webpost. Heeft een verre neef een vraag over ‘hoe werkt…….op de Mac?’.
Dan zou het makkelijk zijn als je dit in filmpje kunt zetten. Met een camera voor je scherm is niet erg handig. Je kunt ook op zoek gaan naar een programma die dit kan….., maar jij hebt mazzel => jij leest nu op Maccen.nl hoe je dit ZONDER extra software kunt doen!

Want Apple heeft dit stukje software al op je Mac geplaatst!

Open maar eens het programma ‘QuickTime Player’  – hier mee kun je niet alleen afspelen, je kunt ook een scherm opname (screen recording) maken!

  • klik op ‘Archief’ 
  • klik op ‘Nieuwe Schermopname’ 

Wil je ook geluid erbij opnemen – dan moet je op dat kleine schermpje op het ‘pijltje naar beneden’ drukken en ‘Ingebouwde microfoon: interne microfoon’ aanklikken. Zorg er wel voor dat het geluid van je speakers op de laagste stand staan….., want anders krijg je ‘echo’s’ te horen.

Nu kun je op de rode knop drukken; het opnemen begint nog niet direct => eerst krijg je nog de keuze of je het gehele scherm wilt opnemen (klik op je trackpad/muis) OF een gedeelte van je scherm (begin een vierkant te trekken op je juiste plek). En dan krijg je nog een bevestigings knop. 

Na het stoppen – kun je de opname gaan opslaan via Archief. Natuurlijk kun je ook nog de nodige bewerkingen gaan uitvoeren – zoals inkorten etc

Schermopname

Microfoon


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *