Koop je een Mac – bedenk wel met welk account je dit doet!

KoopEenMacEen tip die niet voor veel mensen zal gelden….., maar toch wel een nuttige tip. Want als collega’s van mij dit hadden geweten – hadden zij het ook anders gedaan!

De tip is op zich behoorlijk duidelijk; koop je een Mac via de online Store EN bestel je extra software erbij – besef dan wel dat ‘het account waarmee je dit koopt – ook het account moet zijn die de software gaat gebruiken’!

Ik zal het even uitleggen met mijn collega’s als voorbeeld;

Een collega van mij kreeg als een extra beloning een MacBook Air.Tijdens de bestelprocedure, die door haar baas werd gedaan, werd besloten om ook nog Pages en Numbers als extra software erbij te installeren. Bij aankomst van de MacBook Air werd natuurlijk even gekeken of Numbers en Pages er ook daadwerkelijk op stond. Maar die werd via Finder niet gevonden. Dus; maar even in de AppStore gekeken…..Gezocht op ‘Pages’ – kwam er in beeld dat deze upgedate kon worden. Deze aangeklikt; kwam er in beeld dat dit met een ander account moet gebeuren. Na een belletje met Apple; bleek dus dat Pages en Numbers op het account van haar chef waren aangeschaft. Dit was natuurlijk lastig; want dan zou ze bij updates altijd het account van haar baas nodig hebben.Apple bleek heel coulant; de kosten van Pages en Numbers werd weer terug gestort op de creditcard.

Denk hier dus wel aan; laat jij je nieuwe Mac door iemand anders bestellen – doe dit wel met een juiste account als je Pages of Numbers erbij neemt.
Of – misschien verstandiger – om die dan later, met behulp van een iTunes, bestellen!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *