Bijlagen naar je email slepen

Schermafbeelding 2013 01 06 om 14 18 54

Ben je een email aan het opstellen wil je een bijlage erbij doen; kan dat natuurlijk via de ‘paperclip’ knop.

Maar ben je eigenlijk nog meer aan het zoeken naar de juiste bijlage; doe je dat meestal in een ander scherm – bijvoorbeeld via Finder.

Vanuit Finder kun je gewoon de bijlage naar je email slepen!Op mijn iMac doe ik dat regelmatig door de schermen kleiner te maken etc., maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig.

Sleep de bijlage naar je Email programma in je Dock, blijf deze vast houden…..
Even wachten en je krijgt diverse schermen in beeld; je Email programma, maar ook alle emails die je open hebt staan EN de email die je aan het schrijven bent.
Sleep nu de bijlage bovenop die email, die je aan het schrijven bent, wacht weer eventjes en nu komt deze volledig in beeld! Blijf de bijlage WEL vasthouden en sleep hem naar het schrijfgedeelte.

Het is even oefenen – maar het werkt zeer goed.
Was je nog niet aan een nieuwe email begonnen? Dan kun je je bijlage bovenop de Email icoon van je Dock slepen en loslaten. Email maakt dan direct een nieuwe email voor je aan en plaats daarin je bijlage!§

En zoals je je kunt voorstellen; dit werkt niet alleen bij Email, maar ook bij de (meeste) andere programma’s waar je bijlagen/plaatje/muziek/etc kunt plaatsen, zoals Pages, Numbers, etc. Maar ook bij Blog software als MarsEdit.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *